Pes a ine zvieratko
+8
Monika & Parsonky
Lenka
luckyA
AlicaGGG
ZiT
eva & monty
Tereza&Aroni
Tipsy
12 posters
Agility Klub KK Excel Trenčín :: Your first category :: Diskusie o psíkoch a všetkom, čo k nim patrí
Strana 1 z 2
Strana 1 z 2 • 1, 2
Pes a ine zvieratko
Chcela som sa pochvalit, ze Jasmin sa mi zalubila do nasej novej potkanice Zouny. Prejavuje sa to tak, ze stale na nu kuka a knuci a lehava pri jej klietke a potom nakryva podusky a stale dookola. I ked mozno to neni zalubenost, len je s nej nadsena, nakolko Zouny sa jej neboji a kludne beha po nej a tym je Jasmin nadsena. Bo morcatka sa jej boja a starsieho potkana Sida sa boji ona, lebo vzdy ju drapne a chce ju cistit, z coho je Jasmin vylakana. A co vasi psici a ine zvieratka?
Pes a iná zverina:)
Ja sa môžem pochváliť Aroniho pozitívnym vzťahom k mojim akvarijným rybkám:D to je asi jediné...
Re: Pes a ine zvieratko
SlečnaŠpagetová napísal:Ja sa môžem pochváliť Aroniho pozitívnym vzťahom k mojim akvarijným rybkám:D to je asi jediné...
Monty ma pozitivny vzťah len sam k sebe. Mojho papucha sa boji, alebo keď si myslí, že na neho má tak ho odo mna odháňa.
eva & monty- Počet príspevkov : 528
Registration date : 12.11.2008
nasa sunny ma pozitivny vztah k nasmu jasterovi Timovi, stale by ho len olizovala, keby mohla..
U mna je to ako v ZOO
musim sa pochvalit, dnes sa Sidovi, kto nevie, moj potkanik narodilo 12 potomkov. Tak je hrdy otecko, kto chce vidiet, tak vsetko, vcetne mojich morciatok najdete na www.tipsy.rajce.idnes.cz
ti su krasni
uz rozmyslam, ako by som jendeho prepasovala k nam
kolko stala ta klietka co mas?
uz rozmyslam, ako by som jendeho prepasovala k nam
kolko stala ta klietka co mas?
8. den, nasi mimiskovia potkiskovia
http://tipsy.rajce.idnes.cz/8._den_nasich_potkiskov_mrnavych/ najnovsie foto pre tych co sa neboja
ten moj sa znasa s moim nadrozmernym kocurom-8 kg a este s bekynou a oskarom s axelom a alexom sa biju taq ale s tymi moc nieje
luckyA- Počet príspevkov : 101
Registration date : 10.01.2009
Mam nove prirastky, musim sa pochvalit.
Dnes na Terezkyne narodky, teda 12.5. sa Vanilke a Kakavkovi narodili dvojcatka Mirinda a Miranda. Terezka vsetko najlepsie a jedno si vyber, je tvoje :D:D http://tipsy.rajce.idnes.cz/09_05_12_Dvojcatka_Mirinda_a_Miranda/
gratulujeme vsetkym trom
Pes a ine zvieratko
Nasa 9-tyzdnova 400 g Connie s inymi zvieratkami , no nie je zlatá?
https://www.youtube.com/watch?v=4etmqiG2sTA
https://www.youtube.com/watch?v=4etmqiG2sTA
normalne zapada
Tak konecne sa mi podarilo zalozit album na rajceti a umiestnit sem fotky naseho zeleneho dabla
http://montuch.rajce.idnes.cz/Kubo_a_jeho_nova_klietka/
http://montuch.rajce.idnes.cz/Kubo_a_jeho_nova_klietka/
Veru pekný vták
Nelly by ho dala hneď do poriadku. Sme boli u segry a ona má tuším 4 andulky, bo aspoň mala, Nelly sa išla zblázniť. A, keď sme boli u Lenky sa pozrieť na morčatá, tak o tom ani nevravím. Veď by vám mohla Lenka rozprávať, čo ten náš lovec stváral. Potom sme aj ľutovali, že sme ju tam pustili. Ja som čítala, že Parson sa totálne neznesie s hlodavcami a operencami, tak že ideme skúsiť, čo to spraví. No to vyzeralo.
Nelly by ho dala hneď do poriadku. Sme boli u segry a ona má tuším 4 andulky, bo aspoň mala, Nelly sa išla zblázniť. A, keď sme boli u Lenky sa pozrieť na morčatá, tak o tom ani nevravím. Veď by vám mohla Lenka rozprávať, čo ten náš lovec stváral. Potom sme aj ľutovali, že sme ju tam pustili. Ja som čítala, že Parson sa totálne neznesie s hlodavcami a operencami, tak že ideme skúsiť, čo to spraví. No to vyzeralo.
To sa Monika mylis. Jana Badova chova potkanov a Shella byva u mna normalne pustena. Dokonca u mna ju uz potkani moji ani nezaujimaju, ked mam morcata. Sme jej dali stolicku a ona len pozerala.
Okopírovné z dogfóra:
POVAHA:
* extrémne temperamentný, nikdy unavený pes, veľmi priateľský a inteligentný, učenlivý, zvedavý, s loveckým inštinktom
* Využitie: výborný brlohár, rodinný pes, agility a pod.
* Štekanie: individuálne, niektorí su veľmi uštekaní, iní neštekajú skoro vôbec
* Deti: áno, deti ale musia byť poučené ako sa ku psovi správať
* Mačky: individuálne, niektorí psi sú k nim priateľskí, iní nie - odporúča sa opatrnosť
* Hlodavce a operence: nie, zabíja ich
* Iné psy: áno, dá sa držať vo svorke - tak ako u každého plemena to ale vyžaduje dostatočné schopnosti majiteľa
* Umiestnenie: najlepšie v byte a záhrade - kontakt s ľuďmi je ale nevyhnutný
* Pre koho sa hodí: športovo založeným, aktívnym ľuďom
* Pre koho sa nehodí: nervóznym ľuďom a ľuďom, ktorí nemajú čas každodenne sa psovi dostatočne venovať
* Ako sa dá zabaviť: športom (agility, coursing, flyball...), turistikou, ale aj napr. aportovaním. Unaviť russella dá ale dosť práce!
POVAHA:
* extrémne temperamentný, nikdy unavený pes, veľmi priateľský a inteligentný, učenlivý, zvedavý, s loveckým inštinktom
* Využitie: výborný brlohár, rodinný pes, agility a pod.
* Štekanie: individuálne, niektorí su veľmi uštekaní, iní neštekajú skoro vôbec
* Deti: áno, deti ale musia byť poučené ako sa ku psovi správať
* Mačky: individuálne, niektorí psi sú k nim priateľskí, iní nie - odporúča sa opatrnosť
* Hlodavce a operence: nie, zabíja ich
* Iné psy: áno, dá sa držať vo svorke - tak ako u každého plemena to ale vyžaduje dostatočné schopnosti majiteľa
* Umiestnenie: najlepšie v byte a záhrade - kontakt s ľuďmi je ale nevyhnutný
* Pre koho sa hodí: športovo založeným, aktívnym ľuďom
* Pre koho sa nehodí: nervóznym ľuďom a ľuďom, ktorí nemajú čas každodenne sa psovi dostatočne venovať
* Ako sa dá zabaviť: športom (agility, coursing, flyball...), turistikou, ale aj napr. aportovaním. Unaviť russella dá ale dosť práce!
Myslim, ze to neni sablona pre kazdeho parsona, kazdy jednotlivec je iny. Aj kokrši su polovnici a zo zaciatku som musela Montyho stale usmernovat aby ho nezadrhol a aj teraz by som ich nenechala samych bez dozoru. Ale velmi mi pomohlo, ze si Monty uvedomil, ze existuju aj ine zivocisne druhy a neni uz taky dychtivy ked aj vidi napriklad v obchode potkanov a papuchov v akvarku a klietkach. Aj u Aly sa dokazal uz len pozerat na potkanov a dal si povedat, ze nesmie.
Nuz, statistiky su niekedy zavadzajuce. V nasom pripade ale pravdive, ked som sa o toy pudloch a zvlast v kombinacii s farbou apricot docitala, ze su to kapitoly samy o sebe (potvrdila aj jedna chov. pudlov), ze sa tazsie cvicia, su to nervaci, hysterici ... vtedy som si povedala, ze ten nas pudlicek, ktoreho si kupime urcite taky nebude .... ... a on taky je.
V kazdom pripade, Monika, musis castejsie chodit k nam na zacvik. Nase prasiatka sa psov neboja, Billinka si kazde rano vlezie za jednym z byvajucich "na prizemi", lahne si a spokojne sa obaja napchavaju zeleninou.
V kazdom pripade, Monika, musis castejsie chodit k nam na zacvik. Nase prasiatka sa psov neboja, Billinka si kazde rano vlezie za jednym z byvajucich "na prizemi", lahne si a spokojne sa obaja napchavaju zeleninou.
Popis je popis a je jasné, že to nesedí na každého psa. Ako napísala Eva, musela Montyho naučiť, že s tými zvieratami má vychádzať a nič im neurobiť. Ja nikdy nič také chovať nebudem, takže nemám ani možnosť ju niečo také učiť a ani sa mi to nechce. Si nev. predstaviť, že by som chodila do chovproduktu a tam ju niečomu takémuto učila.
Len som nap. ako sa zachovala Nelly, keď bola pri andulkách a že im naskakovala na klietku a čo robila, keď sme boli u Lenky a mali tam morčatá. Je pravda, že možno by im nič nerobila, no skúšať to rozhodne nebudem.
Len som nap. ako sa zachovala Nelly, keď bola pri andulkách a že im naskakovala na klietku a čo robila, keď sme boli u Lenky a mali tam morčatá. Je pravda, že možno by im nič nerobila, no skúšať to rozhodne nebudem.
Husky a mačka, no ja mám dosť. Tak podľa mňa sa všetko dá, ak je pes na to navyknutý. Fakt zlatééé.
Ved je nas dost co chovaju okrem psov ine zvery, ktore su tiez zvyknute na psov, tak Monika nemusis chodit do chovproduktu. A myslim si aj byt kludny v pritomnosti inych zvierat je tiez trochu do socializacie psa. Nikdy nevies kedy sa dostanes do situacie s nejakym zvieratom a budes len rada, ze tvoj pes vie, ze nieco ine existuje a tiez to moze byt vedla neho, bez toho, aby si ublizili. Samozrejme, ze sme kazda zvykali na ine zviera psa. Ja akurat dnes som drzala Elwina a ukazala mu pustenych potkanov a Jasmin ako sa k nim chova, este nesmel blizsie.
Okrem ineho musim povedat, ze niet krajsieho zazitku ako Jasmin so mnou cela vytesena pozoruje potkanikov a sem tam lozia aj po nej Kedysi som musela poriadne drzat Jasmin, lebo sa chcela hrat s mojou Brendickou, moje prve krasne morcatko..
Okrem ineho musim povedat, ze niet krajsieho zazitku ako Jasmin so mnou cela vytesena pozoruje potkanikov a sem tam lozia aj po nej Kedysi som musela poriadne drzat Jasmin, lebo sa chcela hrat s mojou Brendickou, moje prve krasne morcatko..
Terry a svinusik/ rozumej morske prasiatko/ sa takto maju k sebe http://akami.rajce.idnes.cz/Terry_a_Peto/
Inak ja chodim do Dubnice do CVC tam chovaju kone, kozy a kopu ineho a Terry nema problem s nicim. Povacsine si ine zvierata velmi nevsima. Akurat v lete prvy raz videla kravy a tych sa dost bala. Ku konom chodim obcas aj ku nam do roboty. Ale zase nedoveruje tym velkym zvieratam tak aby isla pod nohy, to mi vsak nevadi, nemusi mi ju kon prislapnut. Je v podstate voci nim nevsimava.
Inak ja chodim do Dubnice do CVC tam chovaju kone, kozy a kopu ineho a Terry nema problem s nicim. Povacsine si ine zvierata velmi nevsima. Akurat v lete prvy raz videla kravy a tych sa dost bala. Ku konom chodim obcas aj ku nam do roboty. Ale zase nedoveruje tym velkym zvieratam tak aby isla pod nohy, to mi vsak nevadi, nemusi mi ju kon prislapnut. Je v podstate voci nim nevsimava.
Terry a Bree- Počet príspevkov : 1163
Registration date : 12.12.2009
http://tipsy.rajce.idnes.cz/16._den/#P1013766.JPG z nich bola jasmin vzrusena a chcela sa o ne starat, hned ich cistit
a este nieco som vyhrabala http://tipsy.rajce.idnes.cz/22.11.08-potkanici/#P1013317.JPG
http://tipsy.rajce.idnes.cz/09-10.05.08/#P1011869.JPG
a este nieco som vyhrabala http://tipsy.rajce.idnes.cz/22.11.08-potkanici/#P1013317.JPG
http://tipsy.rajce.idnes.cz/09-10.05.08/#P1011869.JPG
Kukám tie staršie foto. To ste robili takéto akcie? Kde sme boli, no kde? Ešte sme asi o sebe ani nevedeli a ja som pravdepodobne ešte brázdila ulicami Middlewichu (UK).
Prečo už takéto nerobíme?
Prečo už takéto nerobíme?
Podstate reaguje ako Jasmin, je z nich vzrusena, najlepsie olizovat Ale ten velky potkan bol moj Sid, ten sa psov nebal, ten Jasmin vytrenoval, pred nim utekala
Stale cosi robime, len ste kratko s nami. A tak blbo na jesennozimu. Lepsie jar leto. A ak bude dom, tak budu este lepsie Inak aj ja som si zaspominala
Jeeej potkanici! To je taky vhodny darcek pre svokru Ale nie, mne sa moc pacia, ale Miro /manzel/ nemusi. No ale on je taky nezvieratkovy, chlapec z mesta, on sa musi na vsetko najprv pripravit no a po case povoli a ma to nakoniec aj rad. Psa uz mame, teraz pribudlo prasiatko no a po velkej noci budu kuriatka a este by som buduci rok rada aj kralikov.
asi viete - mame doma morca a zajaca
o zajaca sa nebojim, lebo ten sa nesere a kludne kusne ked ho cosi ohrozuje (oriana to uz skoro zazila - stihla ale uskocit), ale ked mamina zobere na ruky morca tak to je koniec...mamina si sadne na zem a oriana ju pase (to morca)...beha okolo maminy, celu dobu je prikrcena a nic nevnima, len hypnotizuje
uz sa stalo ze skocila po morcati, ale mamina pred nu stihla vzdy dat ruku, tak sa nastatie nic nestalo, ale raz si mamina este len sadala a oriana skocila po prasati - trafila mu akurat hlavu, prasa pistalo ako o dusu a ked sme nan kukli tak malo rovno medzi ocami vyholeny kruzok - po zube...nic sa mu nestalo, len o tu srst prislo vyzeralo to dost vtipne, tak teraz ma oriana pauzu s morcatom
o zajaca sa nebojim, lebo ten sa nesere a kludne kusne ked ho cosi ohrozuje (oriana to uz skoro zazila - stihla ale uskocit), ale ked mamina zobere na ruky morca tak to je koniec...mamina si sadne na zem a oriana ju pase (to morca)...beha okolo maminy, celu dobu je prikrcena a nic nevnima, len hypnotizuje
uz sa stalo ze skocila po morcati, ale mamina pred nu stihla vzdy dat ruku, tak sa nastatie nic nestalo, ale raz si mamina este len sadala a oriana skocila po prasati - trafila mu akurat hlavu, prasa pistalo ako o dusu a ked sme nan kukli tak malo rovno medzi ocami vyholeny kruzok - po zube...nic sa mu nestalo, len o tu srst prislo vyzeralo to dost vtipne, tak teraz ma oriana pauzu s morcatom
to je zvlastne, lebo pasuca bordera by mala len past a neublizovat ovci (v tvojom pripade prasatu )
praveze bordery ovce aj stipu (ked ovce neposluchaju), a v tomto pripade sa prasa nehybalo tak ho oriana stipla...lenze je rozdiel ked zubami stipne do nohy ovcu a prasa do hlavy
urob video Alica ak sa ti da
O stipani viem tiez svoje, to si Elwin doniesol z kolie a rad ma stipe ked sa hrame, musim davat pozor, lebo fajn modriny to robi.
O stipani viem tiez svoje, to si Elwin doniesol z kolie a rad ma stipe ked sa hrame, musim davat pozor, lebo fajn modriny to robi.
urobim, len teraz sa morca bojime vyberat, aby neprislo k dalsej ujme na zdravi
ani mi nehovor o stipani pri hre - uz aj ja s orianou som si zazila svoje...tiez mam vzdy modriny, raz mi tak roztrhla nohavice a raz sa do mna tak zakusla ze sa mi az noha podlomila a valila mi odtial krv (ale tiez je to len vramci hry, alebo ked s nou cosi cvicim...som rada ze som neni sama co je "stipana")
ani mi nehovor o stipani pri hre - uz aj ja s orianou som si zazila svoje...tiez mam vzdy modriny, raz mi tak roztrhla nohavice a raz sa do mna tak zakusla ze sa mi az noha podlomila a valila mi odtial krv (ale tiez je to len vramci hry, alebo ked s nou cosi cvicim...som rada ze som neni sama co je "stipana")
Tak toto video ma dostalo mame co trenovat :
Eva, no mám dosť. To sa ako vážne dá???
Už aj my hľadáme druhého psíka, ale u nás bude beh na dlhú trať. No nevzdávame to.
Už aj my hľadáme druhého psíka, ale u nás bude beh na dlhú trať. No nevzdávame to.
nemam slov na toho papagaja keby to vedela aj jessie nektore tie kusky co robil tak je to super,ale to bang to ju nenaucim ona sa nerada vyvaluje na chrbate
natalka a jessie- Počet príspevkov : 712
Registration date : 14.05.2009
monatko288 napísal:Eva, no mám dosť. To sa ako vážne dá???
Monika ja som uz pocula ze sa aj papagaje cvicia pomocou klikeru. Nas Kubo zatial len napodobnuje klker ked cvicim Montyho to sa naucil dokonale .
Tak kliker mas, uz len trenovat Evi, prideme na predstavenie.
Zvery su uzasne, ked ich mas cas ucit, som vcera skusala trochu vycvik s Elwinom a celkom vnimavy, uz tusim zacina cas, ze mozem skusat aj ja s nim.
Zvery su uzasne, ked ich mas cas ucit, som vcera skusala trochu vycvik s Elwinom a celkom vnimavy, uz tusim zacina cas, ze mozem skusat aj ja s nim.
https://www.youtube.com/watch?v=0Rp4uQyjcsE
tocene na mobil, takze kvalita je naprd
tocene na mobil, takze kvalita je naprd
ani sa necudujem, lebo som natacala a zrazu pozeram ze uz natacam 10minut tak som to stopla
kedze momentalne povazujem maleho Tima za "male zviera", pisem do tejto temy. Ktore mate nejaku skusenost, ci uz osobnu alebo teoreticku (ucebnicovu), napiste prosim:
problem je u nas doma v tom, ze Timo zacal Sunny kopat do brucha, vlastne kamkolvek. Pride k nej do pelechu a pristupi ju, pokial nestihne ujst. Zda sa mi, ze to berie ako srandu, aj ked mu tisickrat dohovorim, ze ju to boli a ked jej moc ublizi, bude musiet ist k doktorovi. Skusala som v nom vyvolat pocit viny, odobrat oblubenu hracku, no nic nezabera. Robi to stale
Btw. pisala som aj na dogforum, tak som zvedava, ci niekto nieco napise... snad tam su aj nejake maminy
problem je u nas doma v tom, ze Timo zacal Sunny kopat do brucha, vlastne kamkolvek. Pride k nej do pelechu a pristupi ju, pokial nestihne ujst. Zda sa mi, ze to berie ako srandu, aj ked mu tisickrat dohovorim, ze ju to boli a ked jej moc ublizi, bude musiet ist k doktorovi. Skusala som v nom vyvolat pocit viny, odobrat oblubenu hracku, no nic nezabera. Robi to stale
Btw. pisala som aj na dogforum, tak som zvedava, ci niekto nieco napise... snad tam su aj nejake maminy
Pravdepodobne raz v minulosti, ked to spravil, niekto sa zasmial a uz to ide. Mohol to byt dedko, alebo okoloiduci na ulici. Proste nejaka odozva co dietatu mylne potvrdila ze ide o srandu. Tak sa to casto stavca aj v pripade ked napriklad buchne rodica, babku, stryka male batola a pribuzni sa smeju, dieta to potom prenasa napriklad na surodencov, deti na ihrisku a podobne.
Dalsia moznost ze jednoducho skusa. Skusa co sa smie, a co nie, skusa prekrocit hranice ktore su doma nastavene /keby mal surodenca dost pravdepodobne ze by sa rovnako spraval k nemu, prichadza do obdobia tzv. detskeho vzdoru/, skusa ci ozaj to bude Sunny bolet, co sa stane ked ju kopne, pristupi, ako sa zatvari, proste zjednodusene objavuje svet. Ono by to bolo v celku v poriadku, len keby neublizoval Sunny.
Kazdopadne moj nazor /aj ked netvrdim ze je spravny/, nestavala by som na tom vyvolat v nom pocit lutosti, on je este velmi maly na to aby to pochopil. Viackrat som pocula ze dietatu treba ukazat co realne robi /napriklad kusne mamu, nech kusne aj ona jeho/, nie vzdy a za kazdej okolnosti to je podla mna dobre riesenie, alo keby napriklad sa stalo ze stupi Sunny narocky na nohu, skusit pekne polopate vysvetlit ze ju to boli tak ako ked maminka stupi na nohu Timkovi /a slapnes aj ty, primerane, ale tak aby ho to zabolelo/. Mohlo by pomoct, to vies, nazorny priklad. No a potom strazit, strazit, strazit, do zblbnutia. Ked ublizi, nahnevat sa, nepouzivat slova typu "si zly chlapec", ale "to co si urobil, nie je pekne, ublizil si Sunny, teraz som smutna" a podobne. Proste vzdy pomenovat situaciu, povedat ze to nie je pekne, ze to sa nesmie robyt a hotovo. A stale dokola zakazovat a dufat ze to pochopi skor ako stihne Sunny ublizit Ale nie, to si uz robim srandu.
No takze to je idealne riesenie pre mna, v reali by to aspon u nas casto vyzeralo tak, ze mne by rupli nervy a by som na dieta /jedno ktore/ proste zakrycala a dost razne by som ho odohnala od psa, dieta by plakalo a nikam by to neviedlo. Sama mam odskusane ze kludne vysvetlenie a pomenovanie situacie ma lepsi a rychlejsi ucinok ako moj hnev. Akurat ze ja nie som idealna matka, takze sem tam aj som nervozna a po deckach hucim
Dalsia moznost ze jednoducho skusa. Skusa co sa smie, a co nie, skusa prekrocit hranice ktore su doma nastavene /keby mal surodenca dost pravdepodobne ze by sa rovnako spraval k nemu, prichadza do obdobia tzv. detskeho vzdoru/, skusa ci ozaj to bude Sunny bolet, co sa stane ked ju kopne, pristupi, ako sa zatvari, proste zjednodusene objavuje svet. Ono by to bolo v celku v poriadku, len keby neublizoval Sunny.
Kazdopadne moj nazor /aj ked netvrdim ze je spravny/, nestavala by som na tom vyvolat v nom pocit lutosti, on je este velmi maly na to aby to pochopil. Viackrat som pocula ze dietatu treba ukazat co realne robi /napriklad kusne mamu, nech kusne aj ona jeho/, nie vzdy a za kazdej okolnosti to je podla mna dobre riesenie, alo keby napriklad sa stalo ze stupi Sunny narocky na nohu, skusit pekne polopate vysvetlit ze ju to boli tak ako ked maminka stupi na nohu Timkovi /a slapnes aj ty, primerane, ale tak aby ho to zabolelo/. Mohlo by pomoct, to vies, nazorny priklad. No a potom strazit, strazit, strazit, do zblbnutia. Ked ublizi, nahnevat sa, nepouzivat slova typu "si zly chlapec", ale "to co si urobil, nie je pekne, ublizil si Sunny, teraz som smutna" a podobne. Proste vzdy pomenovat situaciu, povedat ze to nie je pekne, ze to sa nesmie robyt a hotovo. A stale dokola zakazovat a dufat ze to pochopi skor ako stihne Sunny ublizit Ale nie, to si uz robim srandu.
No takze to je idealne riesenie pre mna, v reali by to aspon u nas casto vyzeralo tak, ze mne by rupli nervy a by som na dieta /jedno ktore/ proste zakrycala a dost razne by som ho odohnala od psa, dieta by plakalo a nikam by to neviedlo. Sama mam odskusane ze kludne vysvetlenie a pomenovanie situacie ma lepsi a rychlejsi ucinok ako moj hnev. Akurat ze ja nie som idealna matka, takze sem tam aj som nervozna a po deckach hucim
Strana 1 z 2 • 1, 2
Agility Klub KK Excel Trenčín :: Your first category :: Diskusie o psíkoch a všetkom, čo k nim patrí
Strana 1 z 2
Povolenie tohoto fóra: