Debata o poslednom treningu
+15
Ingrid & Basha
Terry a Bree
ZiT
natalka a jessie
Katka & Olympia
Monika & Parsonky
Lili
eva & monty
lusska
Lenka
AlicaGGG
Offca
Katka a Sissi
luckyA
Tipsy
19 posters
Strana 11 z 19
Strana 11 z 19 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 15 ... 19
Re: Debata o poslednom treningu
Lili nie je co dodat. Teda ved ja som to aj na treningu hned takto pochopila. Ved nehladajme problemy, stojme vsetci pri Monike a vsetko musi klapat, nie?!
Terry a Bree- Počet príspevkov : 1163
Registration date : 12.12.2009
Lili ja som nepisala, ze ziadne technicke veci nebudem nosit ale, ze nebudem stavat siahodlhe parkury. Skor technicke veci chcem nacvicovat, kedze si myslim, ze v tom ma vela z nas aj pokrocilych velke rezervy. A zaciatocnici taktiez by mali zacinat s technickymi vecami, napr. Bora. Evke by to velmi pomohlo do buducna. Ale tod moj nazor.
eva & monty- Počet príspevkov : 528
Registration date : 12.11.2008
jaaj, slovicka slovicka vsak klud, dobre teda, tak prinesies a uvidis, mozes skusit, mozno budes prekvapena, mozno to postavias, ak nie, je tam Monika ako som pisala. a netreba stavat dlhe parkury, mozete aj nejake 2, 3 useky len dat, to uz bude na kazdom kto co vymysli alebo prinesie a predtym to mozete prekonzultovat este s Monikou tu cez ss, kludne aj par dni pred treningom, fakt nehladajte za tym nic zlozite.
a zaciatocnici su zaciatocnici preto, lebo ich treba ucit aj ako lahke veci, tak tak isto zacat pomaly s technickymi, tak ako Evka s Borou, to je ok, ale tiez sa musia ucit aj to aj to, proste vsetko postupne vsak uz aj robia technicke veci a ide im to velmi pekne, takze neviem v com je problem, proste ucia sa aj technicke aj lahsie veci zaroven plus sa ucia este prekazky (kruh, slalom, kladina,...) myslim si, ze je to ok a tak to ma byt. Vsak predsa nerovinkuju 4mesiace, tak cca chodia, takze si myslim, ze v tomto medzeri nie su plus prisposobujeme sa majitelovi aj psovi, co by mohol vediet pes moze dokaslat majitel a naopak, takze treba pri zaciatocnikoch ist krok po kroku a striedat resp. ucit lahsie s tazsimi, tod vso
a zaciatocnici su zaciatocnici preto, lebo ich treba ucit aj ako lahke veci, tak tak isto zacat pomaly s technickymi, tak ako Evka s Borou, to je ok, ale tiez sa musia ucit aj to aj to, proste vsetko postupne vsak uz aj robia technicke veci a ide im to velmi pekne, takze neviem v com je problem, proste ucia sa aj technicke aj lahsie veci zaroven plus sa ucia este prekazky (kruh, slalom, kladina,...) myslim si, ze je to ok a tak to ma byt. Vsak predsa nerovinkuju 4mesiace, tak cca chodia, takze si myslim, ze v tomto medzeri nie su plus prisposobujeme sa majitelovi aj psovi, co by mohol vediet pes moze dokaslat majitel a naopak, takze treba pri zaciatocnikoch ist krok po kroku a striedat resp. ucit lahsie s tazsimi, tod vso
Ale vsak mna ukludnovat nikto nemusi, ja som sa Monike hned ponukla, ze pomozem
podla mna to bude klapat
pripravit parkur dokaze si myslim kazdy, (postavit ho je uz ale horsie ), a rady tiez nemusia zostat len na monike, aby sa mohla starat aj o svoje baby, - ked ktosi uvidi na behu niekoho cosi, co sa mu nezda, tak na to spyta... nevidim v tom problem
ved pokrocilych ludi chodi dost, takze ked sa vyskytne nejaky problem si myslim ze bude na cvicaku vzdy niekto (ked nebude monika), s kym sa to da prekonzultovat
pripravit parkur dokaze si myslim kazdy, (postavit ho je uz ale horsie ), a rady tiez nemusia zostat len na monike, aby sa mohla starat aj o svoje baby, - ked ktosi uvidi na behu niekoho cosi, co sa mu nezda, tak na to spyta... nevidim v tom problem
ved pokrocilych ludi chodi dost, takze ked sa vyskytne nejaky problem si myslim ze bude na cvicaku vzdy niekto (ked nebude monika), s kym sa to da prekonzultovat
Mne sa dnes páčilo, aj keď tá Nellča mala zasa inú zábavu, no ku koncu sme to krásne napravili. Adri ako vždy skvelá. Fuuuj, ta samochvála smrdí.
Baby a chlap - Mediáci boli ste ozaj super, veľmi pekne vám to s tými psíkmi ide, ešteže vás máme.
Evi, vďaka za asistenciu, z ktorej bolo nakoniec vedenie tréningu.
Baby a chlap - Mediáci boli ste ozaj super, veľmi pekne vám to s tými psíkmi ide, ešteže vás máme.
Evi, vďaka za asistenciu, z ktorej bolo nakoniec vedenie tréningu.
Monika a k nam(ja + jessie) sa nevijadris???niaka kritika????
natalka a jessie- Počet príspevkov : 712
Registration date : 14.05.2009
Mne sa tiez velmi pacilo, aj Sisska ma potesila...jednoducho som s dneskom spokojna
Pacilo sa mi, ze sme sa napr. konkretne pri Natalii vsetci zbehli a radili, myslim, ze celkom pomohlo. Takto by to podla mna malo vyzerat. A zazrali sme sa do toho az tak, ze sme jej stali uprostred parkuru
Pacilo sa mi, ze sme sa napr. konkretne pri Natalii vsetci zbehli a radili, myslim, ze celkom pomohlo. Takto by to podla mna malo vyzerat. A zazrali sme sa do toho az tak, ze sme jej stali uprostred parkuru
To sa aj mne páčilo najviac, že sa spojili hlavy dokopy a hádam sme na to aj prišli.
ale ked mam povedat aj pravdu tak to bolo super,ziadny chaos ako tu niektory pisali,pekne pohodicka kde si nevedela rady Monika tam radili vsetci to sa mi pacilo najviac
Viac hláv, viac rozumu.
No, ale kto bude teraz fotiť, keď ja budem indisponovaná?
No, ale kto bude teraz fotiť, keď ja budem indisponovaná?
Inak to ma dnes zrovna napadlo Ale neboj, myslim ze takto si pre nas uzitocnejsia ovela viac, aj ked tvoje fotky milujem.nelly&adri napísal:No, ale kto bude teraz fotiť, keď ja budem indisponovaná?
No ja teda tiez len chvalit mozem. Dokonca myslim ze ste si, Monika a Evka, fajn sadli a ste sa skvelo doplnali. A bolo vidno ze bolo treba aby ste sa takto prestriedali, ono Lili nas ozaj trenovala na ukor seba, casto sa ona so psom ani neprebehla, tu ste si aj vy zatrenovali. Ozaj som prisla domov spokojna, pacilo sa mi a tesim sa uz teraz nabuduce!
Baby, ja mam z vas taku radost! Ked to tu citam, je to skvele ...
... fotecky budu chybat aj mne.
... fotecky budu chybat aj mne.
Aj mne sa velmi pacil trening, ozaj si kazdy vyskusal co potreboval a aj sme sa radili vsetci dokopy . Som spokojna. Dufam, ze na buduce to tak dobre zvladneme zas .
Ono mozno sme si aj dost zvykli sa spoliehat na Lili a nechali sme na nej vsetko, teraz sa kazdy aspon trocha posnazil nejak tiez svojou troskou poradit a pomoct. Bolo ozaj fajn!
to sa aj mne pacilo - vsetci davali pozor a ked bol nejaky problem, kazdy sa snazil pomoct
inak aj to bolo fajn, ze najskor sa prebehol parkur a potom tie 2 technicke veci, lebo aj to je treba cvicit
inak aj to bolo fajn, ze najskor sa prebehol parkur a potom tie 2 technicke veci, lebo aj to je treba cvicit
Alica: tak ten VZ som vám nepotvrdila, lebo tam nemala pečiatku.
Neviem kto ide v nedeľu, mohla by som to zobrať zaj. na cvičák nechať v búde a ty sa dohodni s tým kto v nedeľu ide, či ti to nemôžu dať potvrdiť.
Neviem kto ide v nedeľu, mohla by som to zobrať zaj. na cvičák nechať v búde a ty sa dohodni s tým kto v nedeľu ide, či ti to nemôžu dať potvrdiť.
ja sa chystam v nedelu vybehnut na cvicak sice nemam sluzbu ale mala by tam ist suseda tak jej idem robit doprovod,asi
natalia: tak mohla by si mi to dat potvrdit? - treba tam len razitko, a potom tie papiere bud nechaj v bude, alebo ich zober domov a das nam ich na cvicaku
ano dam ti ich potvrdit
Super to dnes bolo, síce zasa mierny moták zo mňa, no čo už so mnou. Ten pískač robil s tou Nelly divy, kým som jej ho teda neukázala. Budem musieť vymyslieť ako to robiť, vždy na začiatku ju navnadím a pak jej ho na konci hodím. Len musím byť rýchlejšia.
Adri bola dnes úplne úžasná, tunel už máme na vysielačku a ona mi dnes skočila skočku vo výške medií, dvakrát.
Som ju nestihla stiahnuť.
Adri bola dnes úplne úžasná, tunel už máme na vysielačku a ona mi dnes skočila skočku vo výške medií, dvakrát.
Som ju nestihla stiahnuť.
PROSÍM VÁS: neviem kam to dať
Ak by sa stalo, že sa vás niekto pýta kedy by sa mohli prísť pozrieť na tréning a poprípade aj si to skúsiť, tak ich neodkazujte na naše tréningy, teda na tréningy pokročilých, t. j. nie v stredu a v sobotu.
Odkážte ich, buď na môj mail: zajacova.monika@centrum.sk, poprípade telefón, ktorý tu mám uvedený, aby ma kontaktovali, ak by bol pre nich problém nejak sa preklikať cez fórum.
Nech sa nestáva to, čo sa stalo dnes.
Ďakujem veľmi pekne.
Ak by sa stalo, že sa vás niekto pýta kedy by sa mohli prísť pozrieť na tréning a poprípade aj si to skúsiť, tak ich neodkazujte na naše tréningy, teda na tréningy pokročilých, t. j. nie v stredu a v sobotu.
Odkážte ich, buď na môj mail: zajacova.monika@centrum.sk, poprípade telefón, ktorý tu mám uvedený, aby ma kontaktovali, ak by bol pre nich problém nejak sa preklikať cez fórum.
Nech sa nestáva to, čo sa stalo dnes.
Ďakujem veľmi pekne.
A co sa stalo, niekto prisiel na trening ?
eva & monty napísal:A co sa stalo, niekto prisiel na trening ?
hej, hej také dievča asi s dedkom a poslali sme ich domov, lebo tam nebol čas sa venovať niekomu novému, keďže sme v podstate ledva stíhali my urobiť to, čo sme si naplánovali. sú tam začiatočníci, kde trénujú dve baby, takže času je tam dosť na nováčikov.
preto treba, aby sa buď registrovali tu a sledovali dátum a čas tréningov alebo kontaktovali mňa.
dnes sa mi strasne pacil parkur len uz by sme mohli aj to acko vybrat niekedy...nehovorim, ze sa musi vyberat kazdy tyzden, ale aspon tak raz do mesiaca...
tak to som rada. hej, určite aspoň raz, dvakrát do mesiaca, ak sa zadarí by sa mohol. len, keď to nemal kto vybrať, tak to ťažko.
keby to nebola taká sviňa ťažká.
keby to nebola taká sviňa ťažká.
Parkur bol pekny, len keby som ja bola troska viac schopna sa orientovat. Jaj, niekedy som sama zo seba tak nestastna a sklamana, jak som strasne drevo a nesikovna. Ako potom mozem tu moju babu citlivu povzbudit ked neviem ani co so sebou?! Ved ona je taka sikovna a ja jej to stale kazim...
Ali ty máš hlavne problém v tom, že neskoro vydávaš povely, tak isto ako Evka pri Bore. Všetko sa dá naučiť a na to koľko beháte je radosť sa na vás pozerať.
A Ali ty to máš o to zložitejšie, že Terry je taká citlivá, tam sa musíš chovať úplne inak ako napr. Alic pri Oriane.
A Ali ty to máš o to zložitejšie, že Terry je taká citlivá, tam sa musíš chovať úplne inak ako napr. Alic pri Oriane.
Monika dakujem! Obcas vie takato kratka veta velmi povzbudit a zrovna dnes som asi prave to potrebovalanelly&adri napísal: Všetko sa dá naučiť a na to koľko beháte je radosť sa na vás pozerať.
Ali ja som ti to vravela aj dnes, sa tak podceňuješ a podľa mňa vôbec nie je dôvod. U teba je vidno, že nejdeš nad rámec psa, vždy berieš na ňu ohľad, čo sa nedá povedať pri každom kto chce psa silou, mocou vytrénovať a robiť s ním agility. A o tom to je, to je to podstatné, nerobiť nič, proti psovi.
Uvidíš všetko pôjde, len niektorí psi potrebujú viac času ako iní, viď. Nelly. Tam je pravda, že aj tie zlé začiatky urobili svoje, ale ide aj o to aká je.
Uvidíš všetko pôjde, len niektorí psi potrebujú viac času ako iní, viď. Nelly. Tam je pravda, že aj tie zlé začiatky urobili svoje, ale ide aj o to aká je.
Ja viem ze na vsetko treba cas. Vobec by ma nestvalo keby jednoducho na to Terry nemala a pre to by nam to neslo, ono ide o to ze mna doslova depta, ked si uvedomujem, ze obvykle jej to vsetko kazim ja a aj tym nakoniec zvysujem jej neistotu. Ale hej, ono to pojde a kedze nechcem silou mocou niekde po pretekoch behat, vlastne sa ani nemame kam ponahlat.
Presne toto som si povedala aj ja o Nelly, ešte toľko vecí nemáme dotrénovaných, že vôbec neriešim, či sa a kedy dostaneme na nejaký pretek.
Dnešný parkúr bol super, len ten slalom bol teda pre nás kameň úrazu. Inak si myslím, že veľmi peknééé. Musíme už konečne s Nelly dotrénovať to ččč, lebo bez toho sa akosi nie a nie pohnúť.
Pozrite, tu je cast z toho parkuru, co sme behali dnes:
https://www.youtube.com/watch?v=6TzVhwmq0xw&feature=player_embedded
Za slalomom uz len rovinka a tie skocky, co som na cvicaku najprv akosi nepobadala Nepride vam to ako nieco celkom ine?
Sice sa mi lepsie behal ten u Lenky, ale paradoxne sme ten na cvicaku zabehli cisto
https://www.youtube.com/watch?v=6TzVhwmq0xw&feature=player_embedded
Za slalomom uz len rovinka a tie skocky, co som na cvicaku najprv akosi nepobadala Nepride vam to ako nieco celkom ine?
Sice sa mi lepsie behal ten u Lenky, ale paradoxne sme ten na cvicaku zabehli cisto
Mne to nepríde iné, akurát namiesto skočky bol skok ďaleký za tým tunelom a je to teda viac roztiahnuté.
Ešte ma napadlo ako urobiť, aby Nelly ten slalom bežala sama a nemusela som stále pri nej behať?
Aj Katka na videu beží stále popri Sisske, aj keď ona by asi skôr mohla bežať aj trochu od nej, ale neviem.
Ešte ma napadlo ako urobiť, aby Nelly ten slalom bežala sama a nemusela som stále pri nej behať?
Aj Katka na videu beží stále popri Sisske, aj keď ona by asi skôr mohla bežať aj trochu od nej, ale neviem.
Ja mam stale taky podvedomy pocit, ze z toho slalomu vypadne. Radsej sa pri nej drzim.
Inak, neviem ci ste niektori zaregistrovali, ze mi zo zaciatku v tom ktratkom slalome tak blbla..zrejme to bolo preto, ze som mala lopticku v ruke. Som si to vobec neuvedomila...keby tu bola Mila, hned by som za to zasa dostala...ze som sa nepoucila z toho!
Inak, neviem ci ste niektori zaregistrovali, ze mi zo zaciatku v tom ktratkom slalome tak blbla..zrejme to bolo preto, ze som mala lopticku v ruke. Som si to vobec neuvedomila...keby tu bola Mila, hned by som za to zasa dostala...ze som sa nepoucila z toho!
Ja som dnes nejak nesledovala, takže vôbec neviem. Adrina pri naháňani Nellči padla a kríva. Jaj, ja len dúfam, že sa z toho vyspí.
A teraz vidite, ked ja som v pohode aj Terry lepsie beha a aj ked nieco nevyjde, v podstate o nic nejde. Ako Katka dnes povedala, treba zohnat nejaky hormon stastia a bude
A inak dnes sa mi pacilo
A inak dnes sa mi pacilo
Veru Ali dnes aj to tvoje vedenie bolo veľmi peknééé, som normálne zírala. Len by som možno vytkla, že v situáciach kedy by som psa chválila, ty si s ňou pokračovala ďalej, inak ozaj super. Čo som si ja konkrétne všimla, tak to bolo za slalom.
Snáď sme konečne aj prišli na to prečo Terry zhadzuje skočky.
Aj tak mám pocit, že sme akosi boli mimo, čo sa vedenia týka, napr. taká Natálka nemala vôbec svoj deň, ja s Nellčou tiež nie a nevedela som sa akosi dostať do dobrej nálady.
Snáď sme konečne aj prišli na to prečo Terry zhadzuje skočky.
Aj tak mám pocit, že sme akosi boli mimo, čo sa vedenia týka, napr. taká Natálka nemala vôbec svoj deň, ja s Nellčou tiež nie a nevedela som sa akosi dostať do dobrej nálady.
Monika tak v tomto mas pravdu nemala som svoj den a dnes som s treningom totalne nespokojna co sa tyka mna a mojho vedenia(vobec som nebola vo svojej kozi a stale som si myslela ze nieco pokazim co sa aj stalo napr. vid ten slalom )
Pochvalit za slalom? Si asi nevidela /jasne ze nie na tu dialku/ ale som ju tam pochvalila slovne, je to u nej lepsie tak a nie zastavit a pohladkat, to by ju vyviedlo z rovnovahy a koniec, ona to velmi neoblubuje tak chvalit, rovnako ako odmenit pamlskom napriklad by neslo u nej vobec. To je to ze ked jedina odmena u nas je nieco hodit /lopticku, disk,.../ a ked chcem pokracovat, lepsie je pochvalit slovne, ona to uz pozna, zaregistruje, je to take ze "ano, robyst to dobre, len tak dalej" a normalne pokracovat.nelly&adri napísal: Len by som možno vytkla, že v situáciach kedy by som psa chválila, ty si s ňou pokračovala ďalej, inak ozaj super. Čo som si ja konkrétne všimla, tak to bolo za slalom.
Ale inak ak mas na mysli nieco ine konkretne, sem s tym, necham si rada poradit.
A dufam aj ja ze uz vieme v com to jej zhadzovanie je, skusim sa viac sustredit na to aby som jej neutekala velmi.
natalka a jessie napísal:Monika tak v tomto mas pravdu nemala som svoj den a dnes som s treningom totalne nespokojna co sa tyka mna a mojho vedenia(vobec som nebola vo svojej kozi a stale som si myslela ze nieco pokazim co sa aj stalo napr. vid ten slalom )
Nat: ani sa nedivím, lebo veru dnes som mala pocit, že ste sa zasa vrátili tam, kde ste boli na začiatku vášho trénovania. Vtedy je asi ozaj lepšie si urobiť len to, čo pes 100 % pozná a vynechávať také prvky ako je slalom a ešte sa ho len učíte a hl. to bola dosť ťažko postavená prekážka, takže aj jej zdolanie bolo o to ťažšie. Mala som však z teba dojem, že nech by som ti povedala čokoľvek bolo by to ešte horšie.
ALA: ja zasa Terry do takýchto detailov nepoznám, takže ak to máte takto, potom som nič nepovedala. U Nelly je to tak, že práve tu jej musím dať najavo, že to robí dobre. Aj minulý tréning, keď som jej nedala najavo, že ten slalom ide dobre, tak sa mi sekla: https://www.youtube.com/watch?v=8s38xVzbuXs, viď 13. sekunda, je tam jej zaváhanie krásne vidno.
To ako ma dnes stále kvôli hračkám okusovala a škrábala, do toho ešte to Adrine krívanie ma tak vyviedlo z miery, že hrôza.
Ja to berem od teba ako upozornenie a tiez nieco o com budem premyslat. Mozno u nas skor este troska zvysit povzbudzovanie, chvalenie slovne. Inak kazda pripomienka, navrh co a ako mam zlepsit, kazda drobna rada sa mi rata, tak som rada za vsetko.
Nie len, že to pre nás bol dosť slabý tréning, ale ešte Adrinka stále kríva a nôžku si odľahčuje, takže som z toho fest nervózna.
Monuli a to zas ta bolava, co si zranila na tabore, ci ina nozka? ...chuda male.
nie tá bolavá, ešte to, to už by som asi inak hysterčila. teraz je to predná. tam ostala sedieť a nôžka vo vzduchu, ako chodila pekne, len teraz sa jej moc nechce a nadnáša si ju.
Tak som to upravila a dala všetky fotky spolu:
http://monatko288.rajce.idnes.cz/Havkaci_z_cvicaku_a_jesenna_idylka/
http://monatko288.rajce.idnes.cz/Havkaci_z_cvicaku_a_jesenna_idylka/
Naposledy upravil nelly&adri dňa Po november 01, 2010 11:19 pm, celkom upravené 1 krát.
Strana 11 z 19 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 15 ... 19
Strana 11 z 19
Povolenie tohoto fóra: