Parkur a formy jeho tréningu - dobré rady
+10
Lili
eva & monty
Terry a Bree
ZiT
natalka a jessie
Katka a Sissi
Tipsy
Lenka
AlicaGGG
Monika & Parsonky
14 posters
Strana 6 z 7
Strana 6 z 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Parkur a formy jeho tréningu - dobré rady
Tak dnes sme sa konecne aj my dokopali k nasmu prvemu treningu TOP SPINu. Zapamatala som si to dobre, resp. robime to dobre?
https://www.youtube.com/watch?v=kCEbQmT4J-Y
https://www.youtube.com/watch?v=kCEbQmT4J-Y
super Kati, pekné a dobre prevedené. nie ako tie moje motanice
Velmi pekne Katka. Ale pozerala som aj na videjko Moniky a tiez velmi pekne. Ja viem, teraz si kazda mrmlete to svoje, ale ja vravim, ze mojim pohladom je to OK. Akurat mam jednu zasadnu vyhradu - baby, obe ako kobylky trenujete len na jednu ruku? Ja viem, co idete povedat: "ale ked mne sa na tu stranu lepsie toci" , ja viem, aj mne ... a preto si musite co najrychlejsie oblubit stranu druhu, vratane mna
... to som vam ale zamotala hlavy s nejakymi top spinmi, co? Ta Pastorkova, fakt šiši ...
... to som vam ale zamotala hlavy s nejakymi top spinmi, co? Ta Pastorkova, fakt šiši ...
Dakuejem
Druhu stranu si skusim co najskor, snad sa tam niekde pomestime. Je to velmi malicky kusok travicky, navyse momentalne polku zabera prevratena lavicka
Ja si nemozem pomoct, strasne sa mi nepaci moj styl behu. Na kazdom videu sa chytam za hlavu, ze este ze sa sama nevidim
Druhu stranu si skusim co najskor, snad sa tam niekde pomestime. Je to velmi malicky kusok travicky, navyse momentalne polku zabera prevratena lavicka
Ja si nemozem pomoct, strasne sa mi nepaci moj styl behu. Na kazdom videu sa chytam za hlavu, ze este ze sa sama nevidim
Mata Vakonicova zacala ucit svoju seltinku Dianku slalom. Zacinali nabehmi ( celkom sa mi to pozdava)
https://www.youtube.com/watch?v=4EgTqnIm5V0&feature=player_embedded
A pokracuju typicky skiperacky, V-ckovym slalomom:
https://www.youtube.com/watch?v=mfPEeSgsy9A&feature=player_embedded
A vysledok s Cirou:
https://www.youtube.com/watch?v=TScwjtffT2s&feature=player_embedded
Pekne, vsakze? Taky slalom by sa zisiel...kto nam vyrobi?
https://www.youtube.com/watch?v=4EgTqnIm5V0&feature=player_embedded
A pokracuju typicky skiperacky, V-ckovym slalomom:
https://www.youtube.com/watch?v=mfPEeSgsy9A&feature=player_embedded
A vysledok s Cirou:
https://www.youtube.com/watch?v=TScwjtffT2s&feature=player_embedded
Pekne, vsakze? Taky slalom by sa zisiel...kto nam vyrobi?
ja vôbec nechápem tej podstate toho V slalomu
teda ako to funguje
teda ako to funguje
Na zaciatku su tie tycky uplne roztiahnute a pes cez ne akoby preskakuje. Kazdym treningom sa viac a viac vzpriamuju, az su uplne rovne v podobe slalomu. Je to vlastne nieco podobne ako slalom ulickou, ale mne osobne sa viac paci toto. Je to jedna z tych metod, kedy to pes robi automaticky, ma plynuly a samostatny slalom hned od zaciatku.
Inak Monika, kedy sa pohnete "dalej" v slalome 2x2? Myslim viditelne dalej, viem, ze na tom stale pracujes Napriklad kedy pridas dalsie tycky?
Inak Monika, kedy sa pohnete "dalej" v slalome 2x2? Myslim viditelne dalej, viem, ze na tom stale pracujes Napriklad kedy pridas dalsie tycky?
keď bude robiť 4 tyčky, čož tak skoro nebude.
jednak by sme to museli trénovať každý deň a nemohla by som včera zlomiť jednu z tých dosiek, na ktorej tie dve tyčky stáli
jednak by sme to museli trénovať každý deň a nemohla by som včera zlomiť jednu z tých dosiek, na ktorej tie dve tyčky stáli
aj mne sa tato V-ckova metoda paci a pes ju naozaj rychlo chape a pri nej sa taktiez zrychluje v slalome cvicili sme to na ich tabore, aj ked uz slalom kity vedela, ale zrychlovali sme, naozaj sa mi tato metoda paci a je rychla...
Mne sa tiez V-ckovy slalom paci - a veeelmi. Ak budem mat raz dalsieho psa, urcite padne volba na V-ckovy slalom.
Skvely team, dokonaly, presne, uzasny:
https://www.youtube.com/user/LuckynekKate#p/u/3/q2K8pOljdhA
...a ja uz tak dlho slintam nad pyranami
https://www.youtube.com/user/LuckynekKate#p/u/3/q2K8pOljdhA
...a ja uz tak dlho slintam nad pyranami
Prosím vás, možno niekto vie. Alica sem dávala link na stránku nejakej pani, ktorá behá s borderami a má tam neskutočné množstvo sekvencii, niektoré sme aj trénovali tú 13sku, ak si niekto spomína.
Ja však nemôžem ten link nikde nájsť, neviete ho náhodou, niekto?
Ja však nemôžem ten link nikde nájsť, neviete ho náhodou, niekto?
Katkaaaaaaaaaaa ďakujem, aj som to tu hľadala, ale nenašla som toto
ďakujem ešte raz, idem si to hneď pokukať
ďakujem ešte raz, idem si to hneď pokukať
Baby, pozeram svoje videa. Mam na vas jednu strasne obrovsku prosbu- kricte po mne, nech bezim. Prosim! Vazne, vazne vas prosim. Ja mam pocit, ze vsetky probelmy sa odvijaju od toho, ze sa prechadzam. Len po mne kricte stale a dookola "Beeeeeeeeeeeeeeez!". Ked nebudem bezat, zbite ma slalomovou tyckou. Prosim! Vazne!
OK Katka ale dohodnime sa že tú slalomovú tyčku vynecháme, bo to by vážne bolelo. Nestačí vŕbový prútik?
PS: myslím že to by pomohlo všetkým z nás, teda nie ten prút, ale kričať po sebe aby sme viac behali.
PS: myslím že to by pomohlo všetkým z nás, teda nie ten prút, ale kričať po sebe aby sme viac behali.
Terry a Bree- Počet príspevkov : 1163
Registration date : 12.12.2009
baby, tak už sme sa konečne posunuli vpred, vpred, vpred s tým trénovaním 2 x 2. ja si nemôžem pomôcť, ale ja to len a len ODPORÚČAM. keby som neni lemravá a trénovali by sme takto ako tieto posledné dva týždne, tak teraz neriešim 4 tyčkový slalom, ale už aspoň 24 tyčkový.
dávam sem všetky videá, čo mám, rsp. ich zostrihy, ak to niekto nesleduje na FB a chce si to kuknúť.
PRVÉ TRÉNOVANIE, isto ste si všimli aká je tam Adri ešte malá
https://www.youtube.com/watch?v=41TpF9GgVhQ
KEĎ SOM SA TEDA K TOMU KONEČNE DOKOPALA A TRÉNOVALI SME KAŽDÝ DEŇ:
https://www.youtube.com/watch?v=eXilaQnEvco
A HĽA, ASI PO DVOCH TÝŽDŇOCH:
https://www.youtube.com/watch?v=OmxIEpGFCek
Síce píšu, že 12 tyčiek za 12 dní, ale už dávnejšie som zistila, že metódy sú dve. Teda dokument Susan Garrett, ktorý mám ja v angličtine sa trochu líši spôsobom trénovania od toho, od čoho som sa odrážala ja. Možno aj tam je ten rozdiel.
Ja to však neviem presne povedať, či by sa to dala tak rýchlo naučiť, lebo sme to netrénovali každý deň a hlavne v kope, ale sa to rozložili na 3 etapy, kedy bola úspešné až tá posledná.
Aj, keď podstatu sa Adi naučila ešte ako malá viď v prvom videu.
Tiež je iné, ak má niekto možnosť s tým psom vybehnúť 2, 3 x za deň na záhradu a 10, 15 minút sa tomu venovať ako ja, keď som šla raz za deň. Tam tiež vidím dosť problém.
Isto ďalšieho psa budem učiť touto metódou a každý deň!
dávam sem všetky videá, čo mám, rsp. ich zostrihy, ak to niekto nesleduje na FB a chce si to kuknúť.
PRVÉ TRÉNOVANIE, isto ste si všimli aká je tam Adri ešte malá
https://www.youtube.com/watch?v=41TpF9GgVhQ
KEĎ SOM SA TEDA K TOMU KONEČNE DOKOPALA A TRÉNOVALI SME KAŽDÝ DEŇ:
https://www.youtube.com/watch?v=eXilaQnEvco
A HĽA, ASI PO DVOCH TÝŽDŇOCH:
https://www.youtube.com/watch?v=OmxIEpGFCek
Síce píšu, že 12 tyčiek za 12 dní, ale už dávnejšie som zistila, že metódy sú dve. Teda dokument Susan Garrett, ktorý mám ja v angličtine sa trochu líši spôsobom trénovania od toho, od čoho som sa odrážala ja. Možno aj tam je ten rozdiel.
Ja to však neviem presne povedať, či by sa to dala tak rýchlo naučiť, lebo sme to netrénovali každý deň a hlavne v kope, ale sa to rozložili na 3 etapy, kedy bola úspešné až tá posledná.
Aj, keď podstatu sa Adi naučila ešte ako malá viď v prvom videu.
Tiež je iné, ak má niekto možnosť s tým psom vybehnúť 2, 3 x za deň na záhradu a 10, 15 minút sa tomu venovať ako ja, keď som šla raz za deň. Tam tiež vidím dosť problém.
Isto ďalšieho psa budem učiť touto metódou a každý deň!
Monči, videjko som pozerala. Vyzerá to super, som už zvedavá na celkový výsledok.
pekný článok o učení slalomu http://www.bestmudi.estranky.cz/clanky/bestmudi-vycvik/agility/slalom.html
https://www.youtube.com/watch?v=mzd6OiKKle8
Tak baby, prosím kritiku.
Ak mám byť úprimná, tak som ani nečakala, že na tú dosku vôbec vylezie.
Tak baby, prosím kritiku.
Ak mám byť úprimná, tak som ani nečakala, že na tú dosku vôbec vylezie.
Podla mna super, akurat si myslim, ze ty si jej davala za kazdym kliknutim jackpot, ktory mal prist az pri finale alebo pri najblizsom priblizeni. Ale nemala som zvuk pusteny, tak si to pozriem este zajtra.
Inak super, chapes to
Inak super, chapes to
a nemá prísť jackpot pri každom novom priblížení sa k tomu, čo v konečnej fáze chcem?
teda pozrela sa - pamlsok, pak dala packu a to už bol ten jackpot, lebo sa k tomu blíži, pak dala packu a zasa len pamlsok, pak dala dve = jackpot a pak dala štyri a zasa = jackpot, lebo už je to zasa o krok ďalej a nie je to teda len jedna packa.
aspoň ja tomu, tak rozumiem, ale možno sa mýlim.
teda neviem, kedy dávať ten jackpot, ak by to nebolo, tak ako som teraz napísala - teda každé nové priblíženie sa k niečomu = jackpot.
teda pozrela sa - pamlsok, pak dala packu a to už bol ten jackpot, lebo sa k tomu blíži, pak dala packu a zasa len pamlsok, pak dala dve = jackpot a pak dala štyri a zasa = jackpot, lebo už je to zasa o krok ďalej a nie je to teda len jedna packa.
aspoň ja tomu, tak rozumiem, ale možno sa mýlim.
teda neviem, kedy dávať ten jackpot, ak by to nebolo, tak ako som teraz napísala - teda každé nové priblíženie sa k niečomu = jackpot.
...ja tomu chapem tak, ze jackpot by mala dostat vtedy, ked urobi posun od toho, co uz vedela...kym robi to, co uz vie-vtedy jej iba klikat, ze robi dobre a odmenovat ju....a tym ju navadzat k vytycenemu cielu-cize zaparkovat prednymi labkami na zemi...a vtedy jackpot .....chapem to spravne?
Ingrid & Basha- Počet príspevkov : 227
Registration date : 21.02.2010
lenže to by dostala jackpot možno zajtra a možno až v piatok a možno nikdy, pretože u Nelly je úspech už len to, že sme dnes začali a dnes sa mi postavila s packami na dosku, čo som ja vôbec nečakala. skôr som myslela, že pôjde jednou packou a viac nič, bude čakať, čo ďalej.
áno môj cieľ je, aby boli dve hore a dve dole, ale u nej to nepôjde behom jedného tréningu.
citujem Ingrid:
"jackpot by mala dostat vtedy, ked urobi posun od toho, co uz vedela...kym robi to, co uz vie-vtedy jej iba klikat, ze robi dobre a odmenovat ju....a tym ju navadzat k vytycenemu cielu"
áno takto tomu presne rozumiem aj ja, čo si myslím, že som vo videu robila, ak nie, tak ma opravte. (pozerala som si ho znova a znova a mne sa zdá, že dobre, ale fakt už neviem)
áno môj cieľ je, aby boli dve hore a dve dole, ale u nej to nepôjde behom jedného tréningu.
citujem Ingrid:
"jackpot by mala dostat vtedy, ked urobi posun od toho, co uz vedela...kym robi to, co uz vie-vtedy jej iba klikat, ze robi dobre a odmenovat ju....a tym ju navadzat k vytycenemu cielu"
áno takto tomu presne rozumiem aj ja, čo si myslím, že som vo videu robila, ak nie, tak ma opravte. (pozerala som si ho znova a znova a mne sa zdá, že dobre, ale fakt už neviem)
mňa tak napadlo, keďže Markéta vravela že našla toto fórum a trochu si to tu čítala, čo tak priamo ju pozvať do debaty? Myslím že by to nebolo od veci, kukne video, uvidí, môže povedať aj ona svoj názor, môže nám poradiť. Čo vy na to?
Mne sa Monika tiež zdalo že to robíš správne na videu.
Mne sa Monika tiež zdalo že to robíš správne na videu.
ja som nad tým ešte rozmýšľala, že možno som spravila chybu v tom, že som si pri danom cviku s Nelly nestanovila cieľ a tým pádom všetko, čo spravila nové som odmeňovala ako jackpot.
chápete? že keby si napr. stanovím, že má vyjsť jednou packou na dosku a to by urobila tak by som dala jackpot a stiahla ju z nej a pak by som ju zasa čakala, že dá packu a že spraví viac.
vidím chybu možno v tom, že som ju nechala urobiť všetko viac/nové behom jedného cviku.
snáď to chápem dobre, lebo jedine tak by mi to dávalo zmysel, keďže u nej dopredu neviem, či spraví viac - v prípade včerajška, že vyjde 4mi na dosku.
aaa, ako ďalej s Adri??? teda vyjde na dosku a robí 2 a 2. a občas aj šteká, ako mám riešiť to štekanie? ako šteká tak nedočkavo, že veď toto je ono, nie?
chápete? že keby si napr. stanovím, že má vyjsť jednou packou na dosku a to by urobila tak by som dala jackpot a stiahla ju z nej a pak by som ju zasa čakala, že dá packu a že spraví viac.
vidím chybu možno v tom, že som ju nechala urobiť všetko viac/nové behom jedného cviku.
snáď to chápem dobre, lebo jedine tak by mi to dávalo zmysel, keďže u nej dopredu neviem, či spraví viac - v prípade včerajška, že vyjde 4mi na dosku.
aaa, ako ďalej s Adri??? teda vyjde na dosku a robí 2 a 2. a občas aj šteká, ako mám riešiť to štekanie? ako šteká tak nedočkavo, že veď toto je ono, nie?
Nelly:
Pustila som si to uz aj so zvukom a stale som mala ten prilis jackpotovy pocit
Jednoducho sedim, kukam na objekt. Pes pricuchne-klik. Polozi packu-klik. Polozi obe-klik. Vyjde vsetkymi 4- JACKPOT. To by som povazovala za prvy ciel, aby pochopila, ze ma vyjst hore a tam sa bude nieco diat.
Potom by som ju zviedla pamlskom dolu a cakala. Ked nevylezie hned do polohy, za ktoru dostala jackpot, postupovala by som presne rovnako, aj s JACKPOTom na tom istom mieste. Jednoducho az dovtedy, kym si sama nevylezie 4 packami hore, teda do polohy, za ktoru dostala JACKPOT (=pochopila, vo co tady go)
Ked uz sama vylezie na "zonu", neodmenujem a cakam, co vymysli dalej, pretoze tento zaklad uz zjavne pochopila a ideme na krok 2. Tuto je podla mna dolezite byt trpezlivy, lebo je vyssi level pochopit, co dalej, ked uz moznost vyjst na objekt vycerpala. Za akykolvek naznak pohnutia sa vpred by som klikla- KLIKLA, nie dala jackpot! Dalsi krok, dalsi klik. Krok-klik, krok klik...
Zrazu je pes v polohe 2o2o-JACKPOT!!!
Ja by som postupovala (a aj som postupovala a postupujem pri kazdom kliker treningu takto) a zatial sa mi to osvedcilo. Myslim, ze Sissi rozmysla a je pri klikani spravne namotivovana, teda nema hluche miesta, ze sa zadiva a prestane rozmyslat=nudi sa.
Keby jej to uplne nedochadzalo, mozno by som ju trosku naviedla pamskom teda ukazala jej, ze ho mam- automaticky by sa mala pohnut pred, za nim. Tym jej to ale zlahcis.
Adri:
Marketa mi vravela, ze ak chape, co sa od nej chce, teda zvlada poziciu 2o2o ked pri nej klacim, mam sa postavit krok od nej (smerom do kladiny, nie od nej, akoby som bezala popri nej, nviem ci ma chapete ) a znova cakat, ci to psovi dopne. AK dlho nie, znizim kriteria a vratim sa o polkrocik spat ku koncu zony.
Pustila som si to uz aj so zvukom a stale som mala ten prilis jackpotovy pocit
Jednoducho sedim, kukam na objekt. Pes pricuchne-klik. Polozi packu-klik. Polozi obe-klik. Vyjde vsetkymi 4- JACKPOT. To by som povazovala za prvy ciel, aby pochopila, ze ma vyjst hore a tam sa bude nieco diat.
Potom by som ju zviedla pamlskom dolu a cakala. Ked nevylezie hned do polohy, za ktoru dostala jackpot, postupovala by som presne rovnako, aj s JACKPOTom na tom istom mieste. Jednoducho az dovtedy, kym si sama nevylezie 4 packami hore, teda do polohy, za ktoru dostala JACKPOT (=pochopila, vo co tady go)
Ked uz sama vylezie na "zonu", neodmenujem a cakam, co vymysli dalej, pretoze tento zaklad uz zjavne pochopila a ideme na krok 2. Tuto je podla mna dolezite byt trpezlivy, lebo je vyssi level pochopit, co dalej, ked uz moznost vyjst na objekt vycerpala. Za akykolvek naznak pohnutia sa vpred by som klikla- KLIKLA, nie dala jackpot! Dalsi krok, dalsi klik. Krok-klik, krok klik...
Zrazu je pes v polohe 2o2o-JACKPOT!!!
Ja by som postupovala (a aj som postupovala a postupujem pri kazdom kliker treningu takto) a zatial sa mi to osvedcilo. Myslim, ze Sissi rozmysla a je pri klikani spravne namotivovana, teda nema hluche miesta, ze sa zadiva a prestane rozmyslat=nudi sa.
Keby jej to uplne nedochadzalo, mozno by som ju trosku naviedla pamskom teda ukazala jej, ze ho mam- automaticky by sa mala pohnut pred, za nim. Tym jej to ale zlahcis.
Adri:
Marketa mi vravela, ze ak chape, co sa od nej chce, teda zvlada poziciu 2o2o ked pri nej klacim, mam sa postavit krok od nej (smerom do kladiny, nie od nej, akoby som bezala popri nej, nviem ci ma chapete ) a znova cakat, ci to psovi dopne. AK dlho nie, znizim kriteria a vratim sa o polkrocik spat ku koncu zony.
Takto to chápem aj ja, takže som asi na dobrej ceste.
S tým štekaním, čo robiť, či to neriešiť a nevšímať si to?
Natocit, nech vidime, ake je to stekanie. Aj ty sama si mozno vsimnes, ze steka pri niecom konkretnom.
inak-ten napad s Marketou na fote napadol aj mna, keby na to mala cas, boli by to najodbornejsie komentare
Monikaaa napísal:Takto to chápem aj ja, takže som asi na dobrej ceste.
Štekanie určite nieje vec ktoru by sme klikrom mali potporovať lebo to psíka velmi ruší a je viacej nepozorný.
kynopolis- Počet príspevkov : 7
Registration date : 11.10.2011
Pracu s klikrom tu velmi dobre píšete což znamena Monča že tomu rozumíš. Myslím hlavne na to že je treba si stanovit ciel. Katka ma pravdu o tom že si psíkovi davala stále jackpot což je špatne. Jackpot je pouze tehdy ked psík dovrší stanoveneho ciela.
Katka pokud psík nemá o výcvik zaujem je to iba tim ze malo klikaš. To znamena nevysvetluješ psíkovi kruček po milimetru ale po centimetru. Snad je to srozumitelne. Viem že je tažke si toto určit, ale jakykoli naznak pohybu labka, hlava, pohled.
Monča nemusis byt prekvapena z toho že tvoj psík pekne pracuje. Pokud ma rad pamlsky ktore mu nabizis a klikas srozumitelne pochopi to kazdy psík. Znamena to iba to ze klikas lepe a lepe.
Konkretne k tvojmu videu, že klikala si dobre jen malo. Psik otočil hlavou a ty nic to je moment kedy o klikr moze stratit zaujem.Cim vic tim lip :-)
Katka pokud psík nemá o výcvik zaujem je to iba tim ze malo klikaš. To znamena nevysvetluješ psíkovi kruček po milimetru ale po centimetru. Snad je to srozumitelne. Viem že je tažke si toto určit, ale jakykoli naznak pohybu labka, hlava, pohled.
Monča nemusis byt prekvapena z toho že tvoj psík pekne pracuje. Pokud ma rad pamlsky ktore mu nabizis a klikas srozumitelne pochopi to kazdy psík. Znamena to iba to ze klikas lepe a lepe.
Konkretne k tvojmu videu, že klikala si dobre jen malo. Psik otočil hlavou a ty nic to je moment kedy o klikr moze stratit zaujem.Cim vic tim lip :-)
Ludia a co fotky?? Su dajake??
veru nie sú žiadne, ja som mala asi 5 a to som poslala Katke, tam bola ona, Ingrid a Sissi
Poraďte mi niekto nejaké jednoduché veci na učenie klikerom, nech mám s čím doma začať a hlavne aby to bolo jednoduché, potrebujem Bree naučiť premýšľať čo najviac samostatne.
ty si nebola s nami na cvičáku, keď bola Lenka, čo?
základ je psa naklikať, máš?
a prvý trik, ktorý vravela, že máme začať robiť bol s krabicou, aby do nej pes vošiel.
základ je psa naklikať, máš?
a prvý trik, ktorý vravela, že máme začať robiť bol s krabicou, aby do nej pes vošiel.
to už robí, ale ja potrebujem aj enjaké iné
jasné že naklikaná je
potrebujem aby sa snažila myslieť, aby začala ponúkať správanie, akékoľvek
jednoduché veci čo ma napadli (okrem krabice), je dotknúť sa ruky čumákom, varechy čumákom, packami ruky aj varechy, ... čo ešte? Nič extra zložité, prste ozaj len nech sa naučí premýšľať...
jasné že naklikaná je
potrebujem aby sa snažila myslieť, aby začala ponúkať správanie, akékoľvek
jednoduché veci čo ma napadli (okrem krabice), je dotknúť sa ruky čumákom, varechy čumákom, packami ruky aj varechy, ... čo ešte? Nič extra zložité, prste ozaj len nech sa naučí premýšľať...
To nemusi byt daky cvik, proste hodico, uplne hocico, co ta napadne. Povies si, toto chcem. A to dosiahnes
Ja som tak ucila otvarat sufliky. Sama som nevedela, akym sposobom to chcem, proste som si sadla ku otvorenemu sufliku a cakala, co vymysli
Nasla som aj video, jeeejoooo, to bolo pred rokom
https://www.youtube.com/user/Catqa?feature=mhee#p/u/33/wgcX22iSU4E
Alebo pivot + chodza pri nohe. Urcite vies, mas knihu alebo daku misku a pes ma vymysliet, ze na na nu vystupit prednymi packami. Potom sa tocite dokola S tym, ze ja by som cakal, co vymysli pes a nenavadzala ho.
https://www.youtube.com/user/Catqa?feature=mhee#p/a/f/1/xEqQDw8Jo9M
Alebo nieco vziat do papulky, napriklad ovladac
Prekladat packy:
https://www.youtube.com/user/Catqa?feature=mhee#p/f/3/6GlctAeBv44
Drzanie palicky prednymi labkami
Ukladat misky do seba
Bubnovat:
https://www.youtube.com/watch?v=8nlSRvXs_L4
Vojst do kufra:
https://www.youtube.com/user/yolle555#p/u/8/uac2xAztYk0
a vela ineho
Ja som tak ucila otvarat sufliky. Sama som nevedela, akym sposobom to chcem, proste som si sadla ku otvorenemu sufliku a cakala, co vymysli
Nasla som aj video, jeeejoooo, to bolo pred rokom
https://www.youtube.com/user/Catqa?feature=mhee#p/u/33/wgcX22iSU4E
Alebo pivot + chodza pri nohe. Urcite vies, mas knihu alebo daku misku a pes ma vymysliet, ze na na nu vystupit prednymi packami. Potom sa tocite dokola S tym, ze ja by som cakal, co vymysli pes a nenavadzala ho.
https://www.youtube.com/user/Catqa?feature=mhee#p/a/f/1/xEqQDw8Jo9M
Alebo nieco vziat do papulky, napriklad ovladac
Prekladat packy:
https://www.youtube.com/user/Catqa?feature=mhee#p/f/3/6GlctAeBv44
Drzanie palicky prednymi labkami
Ukladat misky do seba
Bubnovat:
https://www.youtube.com/watch?v=8nlSRvXs_L4
Vojst do kufra:
https://www.youtube.com/user/yolle555#p/u/8/uac2xAztYk0
a vela ineho
Markéta mi poslala niečo pre všetkých čo majú chuť a záujem, tak pošlite mi kto chcete mailovky a prepošlem vám to.
natalka a jessie- Počet príspevkov : 712
Registration date : 14.05.2009
Ak niektomu neprišlo, prosím napíšte mi. V sekvencii kto nerobí hojdu, môžeme ju nahradiť skočkou čo budeme skákať v protismere, okolo. Dotazník vyplniť a poslať Markéte, tiež si môžeme vytlačiť a vypísať pre seba aby sme vedeli. Tiež najprv napísať Markéte ako budeme bežať a až potom si to postaviť. To by sme mohli niekedy v sobotu sa dohodnúť a ísť všetci alebo aspoň väčšina z nás a robiť videá
my sme sa s Evkou dohodli cez víkend, tak možno aj sobota by bola fajn.
tak ja sa tu snažím nejak normálne psov naviezť v tom parkúre (samo akože)
ako to budete posielať? napíšete, čo by ste ako abo to nakreslíte do toho náčrtu?
inak ako ohodnotíte niečo, keď to pes ešte nevie, ale učí sa to? akou známkou 1 - 2?
budem si musieť nad to zajtra normálne sadnúť a porozmýšľať nad tým.
ako to budete posielať? napíšete, čo by ste ako abo to nakreslíte do toho náčrtu?
inak ako ohodnotíte niečo, keď to pes ešte nevie, ale učí sa to? akou známkou 1 - 2?
budem si musieť nad to zajtra normálne sadnúť a porozmýšľať nad tým.
Len predtým ako si to postavíme, Markéta chce aby sme jej napísali ako pôjdeme (asi slovne, nie kresliť). Asi najprv nám potom niečo k tomu povie a až potom si to budeme stavať.
No asi známku 1 alebo 2. Tiež budem musieť popremýšľať čo tam napísať, normálne niektoré otázky neviem čo napísať, príde mi to horšie ako IQ test
No asi známku 1 alebo 2. Tiež budem musieť popremýšľať čo tam napísať, normálne niektoré otázky neviem čo napísať, príde mi to horšie ako IQ test
ZÓNY
už sa stavajú na tú dosku 2 a 2, čo ďalej?
baby vraveli (Ala & Alica), že už nemám klikať za to, že tam vylezú, ale len za to, že stojí 2 a 2. to som vôbec nevedela.
a, čo ďalej???
mením strany, zatiaľ sa však nevyrovnajú ako to Katke vravela Markéta a hlavne stále mi odtiaľ zoskajú.
čiže, čo najskôr upevniť, to aby tam zostali chvíľu a až potom to, aby sa narovnávali?
ak by sa vám chcelo nejak mi to tu rozkrokovať, aby som zasa čosi nerobila zbytočne zle.
už sa stavajú na tú dosku 2 a 2, čo ďalej?
baby vraveli (Ala & Alica), že už nemám klikať za to, že tam vylezú, ale len za to, že stojí 2 a 2. to som vôbec nevedela.
a, čo ďalej???
mením strany, zatiaľ sa však nevyrovnajú ako to Katke vravela Markéta a hlavne stále mi odtiaľ zoskajú.
čiže, čo najskôr upevniť, to aby tam zostali chvíľu a až potom to, aby sa narovnávali?
ak by sa vám chcelo nejak mi to tu rozkrokovať, aby som zasa čosi nerobila zbytočne zle.
Strana 6 z 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Strana 6 z 7
Povolenie tohoto fóra: